Wednesday, August 10, 2011

separuh hari


bismillah.

tiap hari bekerja,dalam pukul 7.20 a.m,rumah saya akan kosong daripada ahlinya.
kecuali saya. sebab dah tak diperlukan di sekolah.

lalu,setelah setia menunggu,muncul seorang budak kecil di hadapan pintu.
dengan menyandang backpack pink yang comel..
dan membawa sebotol susu..
rambut bersanggul tunggal olahan Mak Ani..
tersenyum-senyum gaya manja..

"acalamekuym,kak nis"




dan bermulalah separuh hari yang ceria..

sambil kemas-kemas rumah, layan telatah Adek Yaya.
kadang-kadang tumpang tengok kartun sekali.
Dragon Ball,Mr.Muscle,Chibi Maruko,dan lain-lain.
see? sampai ingat turn kat channel astro Ceria nih.


-hai si budak yang manis..-



agak-agak masanya,suruh dia tidur.
"Adek,jom kita lawan siapa tidur dulu.."
sambil pura-pura pejam mata.
tup.tup.hmm..
tahulah.siapa pemenangnya..
(",)

"Kak Nis,adek lapa laa"
bila suapkan dia yang sedap-sedap tu..
dugaan lah jugak puasa-puasa nih.
heehee.

pukul 6 petang nanti,dia kena balik.
esok hari,jumpa dia lagi..

erm,cuma ade seseorang.
yang tak dapat jumpa.



-MISSING-
-WANTED-
kepada sesiapa yang terlihat individu pada gambar di atas,
sila maklumkan kepada saya,segera

;D


7 comments:

  1. :)

    berapa lama cuti dik?
    selamat berkhidmat.
    mengasah bakat asuh anak :)



    salam buat yaya ;p

    ReplyDelete
  2. Yaya comelllll.

    *sian betol tengok orang yang MISSING tuh.

    ReplyDelete
  3. alee>haha.saje je..oit.dah sampai sini,kapan mau ketemu?

    k aishah>sebulan lebih saje. asuh adek jelah.. x nak naik pangkat..hihi

    k rai>yes.she is..hehe..beruntung ade la..beraya di tanah suci..

    ReplyDelete
  4. hihhi..adik yaya makin hari makin comel kan?? rinduuu nya. Abg haniff pulak, cake tau dia kat mane..hihihih. xde maknanya missing dia tuh. klau enfon dia ker yang missing tgh jalan, yang tu cake percaya, hikhik :P

    ReplyDelete
  5. cake mee-kdg2 an,terpikir, adek ya..pliz dont grow up!hehehe.
    haha.tu mmg abg anep..

    ReplyDelete