Monday, April 18, 2011

akak..

bismillah.
dengan nama Allah yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang...
yang membenarkan rasa nikmat kasih sesama manusia.

dear akak,
kite dah cakap nak bagi love letter sempena akak fly an.
so kite compose kat sini jelah ye.
supaya orang tahu betapa berertinya akak dalam hidup kite.
akak lah.

akak,
masih ingat lagi tak kita mula-mula kenal
dalam bilik kebajikan masa zaman tingkatan di sekolah islami dulu-dulu.
tak sangka boleh hilang sakit terus bila dah jumpa penawar yang menggembirakan.
akak lah.

akak,
mesti rasa nak tersenyum atau tergelak sorang-sorang
kalau recall balik borak-borak kita
pasal cinta tujuh segi lah,novels,family,second child,manusia,perasaan.
bla...bla..bla...
hah.tangga,koridor,musolla,taman anggur jadi saksi kita.
lagi satu,telefon rumah.kalau dah bergayut.
sampai rasa tak sah kalau tak bercerita.
akak lah.

akak,
seriously,takde orang boleh ganti tempat akak.
boleh dikatakan,situasi hidup kite berdua selalu sama.
mungkin lain watak,tapi jalan cerita lebih kurang.
sebab tulah akak antara individu yang paling memahami selok belok diri ini.
akak lah.

akak,
akak menangis kan masa kite pergi tinggalkan Malaysia,
mungkin sekarang giliran kite rasa.
bukan sedih apa.
air mata syukur,harap,dan doa.
isyhh...
akak lah.

akak,
kite dah semakin besar kan.
kenangan dulu tak pernah kite berani lupakan.
terima kasih akak.
melihat kite menjadi lebih dewasa.
sama-sama fikir bila berdepan dengan pilihan.
dengar luahan hati ini.
akak lah.

akak,
jaga diri ye.
duduk negara orang.
ada rezeki,kite datang.
apa-apa keputusan akak,
kite akan hormati.
lagipun yang penting kebahagiaan.
akak lah.

Allah,
rahmatilah perjalanannya,
berkatilah kecerdikannya,
peliharalah keimanannya,
ubatilah kerinduannya.
You knows BEST.
ameen ya robb.

seikhlasnya,
i love you...and will be always missing you.

dedicated to ukhtie,
Nurul Khaliesah Kamal Azhari.
a biomedic engineer to be.
kini di France.
moga selamat semuanya.

*andai kata akak terbaca, sekali kan lah...
SELAMAT HARI LAHIR KE-20
happy becoming birthday, 20 April 2011.
adakah kite orang pertama yang wish?
atau orang lain..ok.dah.




3 comments:

  1. Abang nak jeles boleh nis?
    tak pernah dapat dari Hanis camni pun. ecece.

    doakanlah.

    satu lagi, bukan Hanis patut happy ke, dia kan 'ke sini'?

    ReplyDelete
  2. Ala nis, akk baru nak wt post special utk k liesah... hnis dh bwt dlu. kira hnis menang la ni?

    ReplyDelete
  3. abg>silakanlah jeles...ye ke tak pernah.

    tulah..mmg lg dekat pon.sedih sbb lain kowt...

    k dj>hehe.ni pon kire express,kak...

    ReplyDelete