Friday, November 4, 2011

reality show #4



Hell's Kitchen.. saya tonton dalam channel TLC (Travel, Living n Culture)


memaparkan dua pasukan chef-chef berbakat seluruh UK..bertarung bagi merebut pemilikan restoran ternama cawangan Master Chef Gordon Ramsay.

saya tidak pernah terbayang sebelum ini..yang dapur memang boleh jadi disaster.
Hactic..lambat sikit,kena marah.
hangit lebih,kena tengking.
lembik sangat,kena buang.
nampak kotor,kena komplen.
leka untuk menyahut "YES,CHEF"..haa cari pasal alamatnya.

untuk menyediakan satu hidangan, lagi lagi signature dish..masa yang paling maksimum digunakan ialah hanya 3 minit!! lewat 10 saat je,siaplah..kena kutuk dengan teammate..sebab akan menyebabkan kekalahan pasukan mereka.
Teamwork lah katakan.

fikir-fikir. hidup ini memang pantas.
semua nak cepat dan perfect.
kadang kita sendiri tak terkejar.
maka dengan itu, kena fokus.

hmm..hidup dalam suasana bekerja di hospital nanti,bagaimana pula ye?

nantikan nombor 3..
:)

1 comment:

  1. Kak Hanis! Minat kita samaaa la. Husna suka tengok Hell's kitchen. Fear Factor jugak! Dua dua mencabar minda :)

    haa, akan ditunggu untuk nombor 3-2-1 :D

    ReplyDelete